Hashimoto thyreoditis

Olyan betegség, amely befolyásolja a pajzsmirigyet, ami egy kis mirigy a nyakad elülső részén, olyan, mint egy pillangó alakú apró dudor. Ez a mirigy olyan fontos dolgokat csinál, mint például segít neked energiát termelni és tartani, hogy mindent meg tudj tenni.

A Hashimoto-thyreoiditis lényege az, hogy a tested véletlenül úgy gondolja, hogy a pajzsmirigyed ellenség, és megpróbálja megtámadni. Amikor ez történik, a pajzsmirigyed sérülhet, és nem tudja megfelelően csinálni a dolgait.

Ez a betegség általában úgy kezdődik, hogy a pajzsmirigyed elkezd lassan, fokozatosan csökkeni, ami azt jelenti, hogy nem termel elég hormont. Ennek eredményeként kezdődhetnek olyan tünetek, mint például fáradtság, hideg érzés, súlygyarapodás és néha még hangulati változások is előfordulnak.

Szerencsére vannak orvosok, dietetikusok, akik segíthetnek ebben a helyzetben! Ők meg tudják mondani, ha a testednek szüksége van valamilyen különleges segítségre, például gyógyszerekre, hogy helyreállítsák a pajzsmirigy működését, vagy tanácsot tudnak adni az életmódbeli változásokról, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében.

A Hashimoto-thyreoiditis bár komoly lehet, de megfelelő kezeléssel az életminőséged sokat javulhat, és képes leszel a mindennapi tevékenységeidet zavartalanul folytatni. Legfontosabb, hogy keress fel egy orvost vagy dietetikust, ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben a testeddel, hogy megkapd a megfelelő segítséget és kezelést!

Foglalj időpontot most