Hízni?

Nem csak fogyni, egészségesen hízni sem könnyű.

A nassolni valóktól, csokitól meg lehet hízni, de nem az izomtömeg fog növekedni, csupán a zsír. Sokan vannak, akik látszatra vékony testalkatúak, de a szerveik el vannak zsírosodva. Ezt elsősorban a táplálozás minőségének javításával lehet orvosolni, de természetesen a rendszeres mozgás sem elhanyagolható.

Az optimális hatás eléréséhez szükséges a fehérje beépüléséhez nélkülözhetttlen vitaminok (B6 és B2) bevitelét növelni. Az anabolikus hatás eléréséhez fontos, hogy az étrend 3000 mg-nál több káliumot és 500 mg magnéziumot tartalmazzon. Az energia- és fehérje gazdag étrend megvalósításakor szükség lehet a különböző dúsítási eljárások alkalmazására, valamint az étkezések gyakoriságának növelésére (napi 5-7, kisebb mennyiségeket tartalmazó). Az energiabevitelt csak fokozattosan szabad emelni.

A napi tápanyagbevitel egyénenként különböző.

A megfelelő energia- és fehérjebevitel kezdetben nehézségekbe ütközik, így a diétában a fő hangsúly a dúsításon van. Célja, hogy viszonylag kis mennyiségű étel elfogyasztásával nagyobb energia- és tápanyagbevitelt érjünk el.

Fehérjével (pl tojással)

Zsiradékkal (pl. nagyobb mennyiségű tejföl, tejszín kerülhet az ételbe)

Szénhidrát

Hogyan is lehet becsempészni az ételekbe?

Rakott, töltött ételek, krémlevesek formásában.

Foglalj időpontot most